Ponència confirmada de Carles Garcia i Pep Torné al 19è Congrés de l'APEVC

13/09/2016

Confirmada la ponència de Carles Garcia i Pep Torné, tècnics dels ajuntaments de Malgrat de Mar i de Manresa respectivament, al 19èCongrés de l'APEVC sota el títol: 'La gestió dels escocells més enllà dels herbicides'.

Són clars, i creiem que ningú posa en dubte, els beneficis dels arbres per als habitants de les nostres ciutats.  Aquests arbres es troben en un territori totalment urbanitzat, força complicat per sobreviure i amb constants agressions. Les seves arrels es desenvolupen en un subsòl que acostuma a ser deficient, compactat, i ple d'instal·lacions; el seu tronc sorgeix del sòl limitat a un petit e insuficient escocell i les seves capçades es desenvolupen entre façanes, convivint amb fanals, senyals, vianants,... i combinat amb la circulació i pol·lució dels vehicles.

Els escocells, aquests petits espais que cedim als arbres per implantar-se i sobreviure als nostres carrers, els veiem com uns espais residuals, a vegades bruts i/o ple de plantes espontànies. Pels gestors del verd urbà, són un espai imprescindible, però incòmode de mantenir. No obstant, podríem percebre'ls com una bona oportunitat per a augmentar i millorar la biodiversitat, tant de fauna com de flora, aportant així, beneficis als arbres i a l'ecologia de les ciutats. Amb una gestió diferent podriem millorar la qualitat del sòl, canviar l'estètica dels carrers i , com no, la salut dels nostres arbres.

En aquest ponència conjunta, s'explicarà noves gestions per procurar espais públics més sans i sostenibles.

 

Tags congres: