Història

Missatge d'error

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; mime_mail has a deprecated constructor a include_once() (línia 107 de /homepages/19/d218722744/htdocs/cw-hosting/apevc-antic/sites/all/modules/backup_migrate/includes/crud.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; backup_file has a deprecated constructor a require_once() (línia 487 de /homepages/19/d218722744/htdocs/cw-hosting/apevc-antic/sites/all/modules/backup_migrate/backup_migrate.module).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls a menu_set_active_trail() (línia 2405 de /homepages/19/d218722744/htdocs/cw-hosting/apevc-antic/includes/menu.inc).

 

L’Associació de Professionals dels Espais Verds de Catalunya (APEVC) va començar a gestar-se a la primavera del 1994 quan un grup de persones provinents de l’Associació Catalana d’Enginyers Tècnics de l’Administració Pública (ACETAP) van començar a treballar per a crear una nova associació.

Es volia aconseguir reunir a totes aquelles persones de diferent formació que intervenen en els espais verds en qualsevol dels seus possibles vessants. Es creia que de la diversitat de coneixements, criteris, opinions i formacions podia generar un fòrum de debat molt enriquidor per a la nostra professió.

La primera Junta de l’APEVC va estar constituïda per Xavier Fàbregas, Joaquim Bosch, Jordi Chueca, Anna Fortó, Josep Maria Mompín, Jordi Torrijos i Àngels Rosal. Els quals mica en mica van anar deixant pas a altres professionals i altres juntes directives que han mantingut viva i activa l’associació fins a l’actualitat, no sense passar per alguns alts i baixos, però que han ajudat a reforçar els objectius de l'associació.

D’entre la feina i les activitats realitzades durant tots aquests anys, en destaca:

La realització de 15 congressos plens de debats i altres activitats d’alt interès per als professionals, amb una participació d’entre 100 i 200 professionals a cada congrés, i la intervenció total de més de 120 ponents, aportant diferents experiències, estudis i visions sobre aspectes concrets de diferents àmbits professionals dels espais verds.
La realització de múltiples cursos formatius i jornades per a professionals, genèrics o molt específics, de temes diversos com l’arboricultura, la poda, els sistemes de reg, la vegetació, les gespes, el paisatgisme, l’enllumenat, les plagues i malalties, els arbustos, la maquinària, etc, etc.
La realització de múltiples visites a espais verds i altres intervencions en el paisatge, tant a nivell català, espanyol i inclòs alguna sortida a Europa.
La realització de treballs tècnics concrets a partir de la constitució de diverses comissions o grups de treball propis, o la participació en taules, comissions o grups de treball externs. Com a treball propi es pot destacar, entre d’altres:
El Plec de Prescripcions Tècniques de Manteniment dels Espais Verds.
La feina i trajectòria del Grup de Paisatge.
La Base de Preus de Jardineria i Paisatgisme.
L’actual col·laboració amb la gestió i coordinació de l’edició i publicació de les Normes Tecnològiques de Jardineria (NTJ).
Portem ja gairebé 17 anys i seguim treballant vers els objectius de l’associació, però per aconseguir-ho necessitem de la teva participació. Existeixen múltiples opcions de participació amb major o menor grau d’implicació o dedicació. Clicka aquí per conèixer les diferents opcions.